Algemene Voorwaarden

Informatie en voorwaarden Rond Marken

Rond Marken verzorgt rondwandelingen onder begeleiding van vakkundige en enthousiaste gidsen. De gidsen dragen hierbij de traditionele klederdracht van Marken. Tijdens de wandeling door de historische kern van Marken komen de verhalen van de gids tot leven. Naast een rondwandeling verzorgen we ook rondleidingen op de fiets naar de vuurtoren en over de dijk. Een uitbreiding van de rondwandeling met een ochtend-, middag of dagprogramma is een leuke mogelijkheid en dit kan helemaal afgestemd worden op uw wensen. U kunt hierbij denken aan een bezoek aan het Marker Museum, koffie/thee met een stuk Markertaart, zoute haring met korenwijn of andere activiteiten die bij uw wensen passen.

De verhalen van de gidsen kunnen in het Nederlands, Engels, Duits en Frans (op basis van beschikbaarheid) worden verteld. Een rondwandeling duurt ongeveer een uur en vindt op aanvraag plaats. Per gids hanteren wij een maximum van 20 bezoekers, zodat de kwaliteit van onze rondleidingen gewaarborgd blijft. De rondwandeling duurt één uur en kan zonder kosten voor entree en onder voorbehoud van openstelling uitgebreid worden met een bezoek aan de Hervormde Kerk. Het Marker Museum www.markermuseum.nl is ook zeer de moeite waard en met uw bijdrage draagt u bij aan het behoud van het cultureel erfgoed van Marken. De kerk en het museum zijn van Pasen tot november geopend.

Kosten, facturering en voorwaarden

Voor de rondwandeling geldt een vast uurtarief en de kosten zijn € 79,50 (inclusief 21% BTW) per gids per uur. Per gids kunnen maximaal 20 bezoekers mee. Annuleren kan zonder kosten tot 48 uur voor de afspraak of bij bijzondere omstandigheden. Bij een annulering binnen 48 uur voor de afgesproken datum en tijdstip wordt het totaalbedrag voor 100% in rekening gebracht. De factuur wordt na de rondwandeling naar het opgegeven e-mailadres toegestuurd.

Om een rondleiding te bevestigen hebben wij de volgende gegevens nodig: datum en starttijd van de rondleiding, een plaats van ontmoeting, het aantal personen, de naam van de contactpersoon (inclusief een e-mail en 06-nummer) en eventuele bijzonderheden. Deze gegevens gebruiken wij alleen voor het versturen van een bevestiging, een wijziging of een factuur.

Praktische informatie aankomst op Marken

Marken is autoluw en de historische kern is het beste lopend te verkennen.

Aankomst parkeerterrein

Bij aankomst op Marken worden auto’s, campers en (auto)bussen geparkeerd op het centrale parkeerterrein. Dit is betaald parkeren en uw kaartje koopt u bij de parkeermeter.

Aankomst haven

Als u met een schip arriveert, kunt u van april tot oktober contact opnemen met de havenmeester. Tussen Marken en Volendam vaart regelmatig een toeristisch veer heen en weer. Voor informatie, prijzen en tijden kunt u kijken op www.volendam-markenexpress.nl.

Aankomst openbaar vervoer

Vanuit Amsterdam is Marken met bus 315 Marken bereikbaar. Meer informatie over het openbaar vervoer in Waterland vindt u hier

Tot ziens op Marken!

Het team van Rond Marken

Contactgegevens

Contactpersoon: Adriana Stam

E. info@rondmarken.nl

M. 06 1741 9102